Senast om Aviciis bortgång

Avicii, även känd som Tim Bergling var en väldigt känd discjockey, var även utsedd till en av världens bästa på det. Den 20 april 2018 fick världen fruktansvärda nyheter, Avicii hade begått självmord.

Det finns väldigt många anledningar till att han inte orkade vara i livet kvar, han fick mycket hjälp av sina vänner och familj men det räckte helt enkelt inte till. Det som gör detta oerhört tragiskt är att detta är något som förekommer relativt ofta bland folk som är kända. Då menas inte kändisar överlag, utan i synnerhet artister och skådespelare. När man blir artist eller andra liknande yrken så brukar man redan i tonåren bli känd bland den vanliga befolkningen, i början kan många tycka att det är en ren och skär lycka att vara känd och få så mycket uppmärksamhet. Tyvärr visas det i väldigt många utav fallen att efter ett tag så upplever man istället väldigt mycket stress och man kan känna en panikkänsla. Det som gör att man istället upplever en stress är att man aldrig kan få lov att vara ifred, för att ta ett exempel så kan man tänka att aldrig kunna vara ute i stan utan att det kommer fram massa fans och klänger och vill ha autograf. Till slut så tar det väldigt mycket på krafterna och detta kan leda till psykisk ohälsa. I detta fall så var det så detta började, men var långt ifrån anledningen varför han begick självmord. Han kände att han inte orkade vara kvar i livet längre för att han var under ett ständigt tryck och press på sig, han var väldigt öppen till i princip alla att han mår väldigt dåligt i perioder, både psykiskt och fysiskt. Trots detta så blev han pressad till att fortsätta producera musik. Hans familj valde att skriva ett brev till allmänheten för att de skulle få en förståelse om varför han begick självmord och det som stod var att “han ville få frid”. Det som förmodligen gjorde att väldigt många utav världens befolkning blev så ledsna var för att många visste att han mådde dåligt, det kom till och med ut en dokumentär cirka 3 veckor innan självmordet där man fick se hur han fortfarande pressades till att producera musik och vara i toppform trots att mådde väldigt dåligt psykiskt och fysiskt.

Avicii var på semester i Muskat i Oman och det var även där den 20 april 2018 han hittades död vid cirka 19:00. Polisen i Oman var väldigt snabba med att utesluta att det rörde sig om ett brott, utan misstankarna var att han hade begått självmord. Denna händelsen påverkade hela världen stort, man har hyllat Avicii ordentligt mycket. På t.ex. Tomorrowland så spelade man upp en av hans absolut kändaste låtar som heter “Wake me up”. Det har spelats inför tusentals åskådare och många utav publiken började gråta på direkten. Det var en sorgsen tillställning men fick många att le också bara för allt bra Avicii har gjort.