ROCKBANDET KISS

2018 bestämde sig mångas favoritband kiss för att läggas ner men innan det var dags att säga hejdå så körde de sin sista turné som fick namnet ‘End of the road’ som blev deras avskedsturné. Det var när bandet gästade amerikanska variationen av talang (America’s Got Talent) som de avslöjade att det skulle bli en sista turné men att det då verkligen skulle bli bandets sista. Efter 45 år i rampljuset är det inte konstigt om bandet är redo sluta turnera och såklart har de valt att avsluta allt med en riktigt stor turné. Bandet har även tidigare gjort ett uttalande om att de är dags att sluta turnera, de gjorde de redan år 2000 och hade även då en avskedsturné.

Två år efter deras avskedsturné så började de turnera igen så ingenting är förstås spikat kring kiss öde utan det återstår att se om bandet i framtiden känner att de skulle vilja återförenas igen eller inte. Deras första avskedsturné var däremot ett slags avslut för kiss även fast de bestämde sig för att återförenas snabbt där efter eftersom de var den sista turnén med samtliga originalmedlemmar. Bandet kommer att turnera fram till december 2019 och om allt blir som planerat kommer de då ha haft 111 spelningar totalt. De kommer turnera runt om i världen så att alla deras fans ska kunna få njuta av deras musik live för sista gången. I Sverige fick man chansen att se kiss på Sweden rock 7 juni.

1973 – 2019

Kiss

Kiss grunnades 1973 i New york av originalmedlemmarna Paul Stanley, Gene Simmons, Peter Criss och Ace Frehley. Bandet är inte bara omtalat för sin musik som älskas av alla som gillar hårdrock utan också för att de alltid är ansiktsmålade när de uppträder uppe på scen. Det tog inte så långt tid fören bandet blev framgångsrika då deras genombrott kom redan i mitten av 70-talet. Succén kan de tacka deras unika sätt att uppträda på då de bland annat har hållit på med eldsprutning på scen vilket såklart har varit något som publiken älskat. Genom åren som gått så har bandet haft många medlemmar men Simmons och Stanley har alltid varit trogna till bandet och stannat kvar från att kiss grundades tills idag. 1996 valde bandet att återförenas då alla originalmedlemmar åter var med i bandet men det varade bara några år och sedan var det dags för Simmons och Stanley att stå kvar som de enda originalmedlemmarna av bandet igen.

Trotts att bandmedlemmar har kommit och gått så ha det alltid gått bra för kiss och de har genom åren blivit tilldelade många fina priser. Bandet har också sålt riktigt bra, över 100 miljoner album har sålts världen över och 2004 blev alla fyra av gruppens originalmedlemmar invalda till Rock and Roll Hall of Fame and Museum. Att det har gått bra för kiss som band genom åren är ett faktum men såklart har det också varit mycket kämpande för att allt ska kunna gå så bra som det gjort vilket bandet nu firar med en avskedsturné.